Az Árpád cégcsoport kertészete Magyarország egyik legnagyobb zöldséghajtató vállalkozása.  Jogelődje az Árpád Zöldégtermelő Szövetkezet 1960-ban alakult. Kezdetben szabadföldi és melegágyi termesztés folyt, majd a 60-as évek végétől indultak el az üvegház- és fóliasátor építések, melyeknek az olajipari próbafúrások során talált termálvíz adott lendületet.
Jelenleg az Árpád-Agrár Zrt. mellett a Primőr-Profit Kft., az Árpád Masterplant Kft. és a Szentesi  Paradicsom Kft. vállalkozások képezik részét a kertészeti ágazatnak. A szervezetileg négy telephelyre tagolt, nevezetesen: Szentlászló régi telep, Szentlászló új telep, Szegvári telep és Felsőréti telep vagy más néven V. üzem. Az összesen 36 hektárnyi termesztő-berendezés fűtőenergia igényét 20 termálkút biztosítja. A Szentlászlói telep a hozzá kapcsolódó fóliás magánkertészetekkel együtt Európa legnagyobb kizárólag termálvízzel fűtött kertészeti egysége, a maga 45 hektáros termesztő-felületével. Cégcsoportunk kertészeti tevékenységének éves árbevétele meghaladja a 2 milliárd forintot.

Árutermelés
Legfontosabb termékünk a paprikafélék és a paradicsom. A paprikák közül a töltenivaló fehérpaprika a meghatározó több mint 18 hektáron, míg szerepel a termékpalettánkon a hegyes csípős paprika (2 ha) és a kaliforniai paprika (1,2 ha) is. Paradicsomból (10 ha) kizárólag fürtös típust termesztünk, melyből igény szerint tudunk bogyós árut is készíteni. Paradicsom-termesztésünk összfelületéből 5,6 hektár a legkorszerűbb technikai és technológiai háttérrel üzemel, mivel az elmúlt években jelentős beruházásokat fordítottunk új nagylégterű, klímavezérelt üvegházak építésére. Szerepel a kínálatunkban a kígyóuborka is, egyelőre 1 ,2 hektáron hajtatjuk. Az általunk előállított termékek minimális környezeti terhelést okoznak, mivel a termálvizes fűtés a legkörnyezetkímélőbb fűtési megoldás. A kártevők és betegségek elleni növényvédelmet már két évtizede biológiai növényvédelemre alapozzuk. Ennek eredményeképp ki tudjuk zárni az egészségre ártalmas szermaradványok kockázatát. Fehérpaprikából, termelésszerkezetünkből adódóan, egész évben tudunk értékesítésre kínálni. Paradicsomból februártól novemberig tudunk szállítani. Értékesítésünk a szentesi Délkertész TÉSZ tevékenységére van alapozva, melynek alapító tagjai és legnagyobb beszállítói vagyunk.

Palántanevelés
Az Árpád cégcsoport meghatározó szerepet tölt be a hazai palántanevelési üzletág területén. Hagyományosan nagy palántanevelő cég vagyunk, hiszen a saját palántaigényünk mellett, már több évtizede foglalkozunk szerződött palánták nevelésével más kertészetek és magántermelők részére. Öthektárnyi palántanevelő üvegházzal rendelkezünk, melynek része a szentlászlói régi és új telepi palántanevelő és a szegvári telepünkön található új építésű üvegház, ezek a berendezések a legkiválóbb minőségű palánták előállítására is alkalmasak. A korai palánták zavartalan és tökéletes fejlődése érdekében pótmegvilágítást alkalmazunk már 3,6 hektáron. Oltott palánták előállítására is vállalkozunk. Szakembereink sokéves tapasztalata és szakmai tudása nagyban hozzájárul az tevékenység eredményességéhez. A legkülönfélébb zöldségfajok és fajták nevelésére vállalkozunk a megrendelő igénye szerint. Kínálatunkban szerepel különféle méretű cserepes és tápkockás, közeges (kőgyapot, kókuszrost) sőt tálcás palánták nevelése is.