Kedvezményezett: Szentesi Paradicsom Kft.
Projekt címe: Szentesi Paradicsom Kft.- gépbeszerzés
szerződött támogatás összege: 8 185 104 Ft.
támogatás mértéke: 50%
Projekt azonosítója: 1826828337
Projekt befejezése: 2018.07.31.

 

Cégünk 2017. február 6-án adta be támogatási kérelmét a Széchenyi 2020 fejlesztési program operatív Vidékfejlesztési Program keretében kiírt „Kertészet korszerűsítése-kertészeti gépbeszerzés támogatásra. A felhívás kódszáma: VP2-4.1.3.5-16. A támogatás Magyarország Kormánya és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap együttesen biztosítja. A támogatói okiratot 2018. február 13-én hagyta jóvá a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága. Támogatói okirat iratazonosító száma: 1915955120
A projekt keretén belül beszerzésre került 9db BENOMIC STAR elektromos művelő kocsi, ami a növényházi tevékenység végzéséhez (zöldmunkák, szedés) szükséges eszköz. Az eszköz dupla hidraulikus ollóval, hidraulikus kiemelő kerékkel rendelkezik, platform magassága 53-300cm, védő korláttal van ellátva. A kezelő felület a platformon található. A beruházás során a gazdaság üzemméretéhez illeszkedő kapacitású, fenntartható módon üzemeltethető, a szegmensben található legjobb ár-érték arányú kivitelt kívántuk beszerezni. A legjobb ajánlatot a Brinkman Hungary Kft. adta.
Szerepelt még a pályázatban 3db BT LIFTER LHM2000SC típusú mérleges palettázó, ami a szedés utáni áruvá készítés műveletét segíti, főleg „egységcsomag” készítésében van szerepe, de használható még palettán beszállított áruk (műtrágya stb.) súlyának kontroll mérésére is. A legjobb ajánlatot a TOYOTA Anyagmozgatás Magyarország Kft. adta.
Az eszközök európai gyártásúak, megfelelnek az EU minőségi és környezetvédelmi előírásainak, illetve szabványainak, alkatrész ellátottságuk jó, használatuk nem igényel hosszabb időtartamú betanítást.
A gépek megvásárlása tavasszal megtörtént A gépeket Szentlászlói kertészeti a Külterület 01052/1 helyrajziszámon szintén pályázat keretében épült 20.440 m2 alapterületű, a kor követelményeinek megfelelő 5,5 méteres vápamagasságú, 8 méteres hajószélességű hidrokultúrás növénytermesztési célú Venlo típusú üvegházban fogjuk használni. Az üvegház a hazánkban is elterjedt legmodernebb, magas színvonalú technológiák beépítésével került megépítésre a maximalizálható termésmennyiség érdekében.

 

BENOMIC STAR elektromos művelőkocsi

BT LIFTER LHM2000SC mérleges palettázó